Alliander

Bedrijfsprofiel Alliander


Wat doet Alliander?
Wij zijn een groot Nederlands netwerkbedrijf en zorgen ervoor dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag aan werken. Ons netwerkbedrijf bestaat al 100 jaar. Je kunt ons dus gerust experts noemen in het ontwikkelen, onderhouden en beheren van energienetwerken. We gebruiken de nieuwste technieken en IT om energiestromen over die netwerken te volgen. En we helpen klanten om over te schakelen naar duurzame vormen van energie.

Onze bedrijfscultuur
Bij Alliander werken mensen met een scherp gevoel voor de behoeften van onze klanten. Mensen die actief contact maken, die zich verdiepen in de ander en bereid zijn om elkaar verder te helpen. Onze professionals gaan doordacht te werk in een complexe en dynamische omgeving. Elke dag oefenen we met passie en liefde ons vak uit en zoeken we samen naar nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen om onze dienstverlening verder te verbeteren. Wil jij ook bijdragen aan onze ambities? En wil je werken in een inspirerende omgeving met veel persoonlijke aandacht en de ruimte voor jouw ideeën? Dan kun je bij Alliander zeker je energie kwijt.

Wat kun jij doen?
Bij Alliander kies je je eigen uitdaging. Je kunt kantoren helpen om slim energie te besparen, of een haalbaarheidsonderzoek doen naar de distributie van meer energie met minder kabels. Of je onderzoekt of er op een locatie als de Amsterdamse Zuidas straks meer energie kan worden opgewekt dan er verbruikt wordt. Omdat het energielandschap volop in ontwikkeling is, zijn jouw mogelijkheden eindeloos.

Diverse Traineeships
Op weg naar een duurzame toekomst nemen we graag het initiatief. En dat verwachten we ook van jou als trainee. Of je nu voor ons technisch, financieel, IT of management traineeship kiest: we dagen je uit om met vernieuwende ideeën te komen.

Cijfers en feiten
Locatie hoofdkantoor:                                           Arnhem
Jaar van oprichting:                                              2009
Vestigingen (Nederland / wereldwijd):            13 Nederland, 1 Duitsland
Aantal werknemers:                                               7.240
Aantal klanten:                                                         3 miljoen
Omzet in 2015:                                                         1,6 miljard
Gemiddelde leeftijd werknemers:                          45 jaar             
Man/Vrouw verhouding:                                        Percentage mannen 80%, vrouwen 20%
Aantal jaarlijks aan te nemen academici:               600 per jaar
Aantal stageplaatsen academici:                           100 per jaar
 

Meer informatie
Als jij wilt investeren in een mooie toekomst, investeren wij graag in jou. Ontdek jouw uitdaging op werkenbijalliander.com.

Contactgegevens recruiters
Harriet Overgaauw (l) en Annalyn Brugman (r)
starter@alliander.com
Utrechtseweg 68, Arnhem
Telefoon 088-5426363