Contact

Brink Group
Postbus 24
7950 AA Staphorst
Netherlands

mirjam.colenbrander@brink.eu

www.brinkgroup.eu

Brink Group

Kerngegevens

Brink Group is een van de grootste ondernemingen in Europa op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van trekhaken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Staphorst. Brink Group heeft productie- en verkoopvestigingen in Nederland, Frankrijk, UK, Denemarken, Italië, Polen en Zuid-Afrika. Bij Brink Group werken 600 mensen, waarvan 400 in Nederland. 

Over Brink Group

Brink Group ontwikkelt trekhaakoplossingen voor een brede range van voertuigen die veilig, van hoge kwaliteit en eenvoudig in gebruik zijn voor zowel consumenten als professionele gebruikers. De trekhaken worden gekenmerkt door een eenvoudige en snelle montage. Dit wordt gecombineerd met innovatieve en ongeëvenaarde dienstverlening naar onze zakelijke klanten en eindgebruikers. Dit is samengevat in ons motto: Brink, Your perfect fit. Met meer dan 2000 verschillende trekhaken en bijna net zo veel kabelsets biedt Brink een breed assortiment trekhaak oplossingen voor vrijwel iedere bestelbus en auto. Inmiddels zijn meer dan 25 miljoen voertuigen voorzien van een Brink trekhaak en/of kabelset.

De trekhaken worden in samenwerking met de grote autofabrikanten in Europa ontwikkeld en geproduceerd, zowel onder private label in het OE-kanaal (Original Equipment) als onder het merk Brink op de Aftermarkt. Iedere trekhaak wordt ontwikkeld en getest in het geavanceerde Test Center in Nederland, om te voldoen aan de internationale richtlijnen, verzwaard met onze eigen normen. 
Producten

Op het gebied van trekhaken heeft Brink zich reeds bewezen door de ontwikkeling van enerverende producten en patenten. Het nieuwste premium product van Brink is de innovatieve elektrisch wegdraaibare trekhaak, een compacte, lichtgewicht en uiterst sterke trekhaak. De ingebouwde veiligheidssystemen garanderen  veilig gebruik. Bovendien voldoet het aan alle hoge wettelijke veiligheidsvoorschriften. Dit systeem wordt onder private label geleverd aan o.a. Jaguar Landrover. De kracht achter deze innovatieve producten en gepatenteerde veiligheidssystemen zijn onze Research & Innovation engineers.  

Werken bij Brink Group

Op het hoofdkantoor in Staphorst werken meer dan 50 engineers op HBO en WO niveau. Jaarlijks zijn er zo’n 10 Engineers die een stage- of afstudeeropdracht  uitvoeren bij de afdelingen Research & Development, Manufacturing Engineering en Logistics. 

Afdeling Research & Development

Op de afdeling Research & Development werken engineers aan de ontwikkeling van trekhaken voor nieuwe voertuigen en vindt ook de innovatie van nieuwe technologieën en trekhaaksystemen plaats. Voor de ontwikkeling van OE trekhaken die aan de montageband of bij de officiële dealer  onder voertuigen worden gemonteerd wordt samengewerkt met de technische ontwikkel- en testafdelingen van de autofabrikant. De technische specificaties worden vastgelegd in 2D/3D CAD-data en analyses op het gebied van duurzaamheid en sterkte  worden uitgevoerd door middel van FEA en vrijgavetesten in laboratoria en op testbanen. 

Om te voldoen aan de wettelijke en automobiel specifieke voorschriften worden de prototypes in het Test Center in Staphorst aan de meest extreme omstandigheden blootgesteld. Hierbij kun je denken aan statische-, dynamische- en impactsterkte testen, maar ook corrosie- en klimaattesten bij temperaturen variërend van -40 tot +85 graden. Daarnaast is er een in-house werkplaats waar de prototypes worden geproduceerd en waar ook de passingen van de prototypes aan de voertuigen worden uitgevoerd. Het ontwikkelen, testen en passen wordt in huis gedaan om direct feedback te krijgen op de resultaten.  

Afdeling Manufacturing Fabrication Engineering (MFE) en Logistics

Om het bedrijf voor te bereiden op de toekomst en de beste service te bieden aan zowel autofabrikanten als de snel veranderende aftermarkt, wordt continu geïnvesteerd in de organisatie. Lean manufacturing is daarom leidend voor het productieproces. Nu en in de toekomst werken de manufacturing engineers aan een vloeiende keten in het productieproces om stilstand tijden te verkorten en waar nodig in kleine oplages te kunnen produceren. 
Daarnaast dragen de MFE bij aan de ontwikkelprojecten om de maakbaarheid van de designs te evalueren en bij te sturen en worden de innovatieve productieprocessen voor de nieuwe producten ontwikkeld. Hierbij vindt er een nauwe samenwerking plaats met de (inter)nationale leveranciers.

Uitdagende jobs

Brink Group is een dynamische organisatie die volop in beweging is en altijd op zoek naar (potentiele) engineers. Brink Group biedt getalenteerde engineers een baan met: passie & beleving, kans op eigen initiatief & keuzes, hightech producten en processen in een internationale werkomgeving in contact met leveranciers & automotive klanten. 

Brink Group kent de volgende functies:

* Product Development Engineer

* Mechanical Product Engineer

* Test & Verification Engineer

* Manufacturing Engineer

* Quality Engineer

* Logistic engineer

* Diverse leidinggevende functies in de Productie- en Warehouse omgeving

Op onze website http://brinkgroup.eu/index.php/vacancies/ staat een overzicht met de actuele vacatures.