Nederlandse Spoorwegen

Stage of Traineeship? Start bij NS!

Bij NS kun je als stagiair(e) of trainee aan de slag. Dit betekent werken bij een dynamische organisatie die midden in de samenleving staat. Waar de mogelijkheden onbegrensd zijn. Tijdens stages en traineeships kun je ervaring opdoen binnen Techniek. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat meer dan een miljoen reizigers veilig en comfortabel op hun plaats van bestemming aankomen. En dat is nogal wat. Je moet het beste uit jezelf willen halen, zodat anderen betrouwbaar en fijn kunnen reizen en ontmoeten.

Ook dat is NS

Dagelijks vervoert NS ruim 1,1 miljoen treinreizigers. Zo zorgen we voor de verbinding tussen thuis en werk. Tussen familie en vrienden, tussen mensen. De trein is nog altijd het enige vervoermiddel dat ongehinderd het hart van de binnenstad bereikt, op een duurzame en veilige manier. De trein is uniek, al 175 jaar lang en daarmee de trots van ruim 30.000 NS’ers. 

In de kern is NS natuurlijk een vervoersbedrijf. Reizigers van deur tot deur brengen vergt echter meer dan alleen het laten rijden van  een trein. Wist je bijvoorbeeld dat onze technische bedrijfsonderdeel NedTrain onlangs een hypermodern servicecentrum heeft geopend voor de hogesnelheidstrein? En dat het Nederlandse spoorwegnet behoort tot de drukst bereden netwerken van Europa? De techniek staat nooit stil. Natuurlijk de techniek die ervoor zorgt dat de treinen rijden maar ook de techniek die zorgt voor veiligheid, comfort en duurzaamheid. Een trein is al lang niet meer alleen een stalen bak op stalen wielen op stalen balken. Zo hebben technici van NedTrain bijvoorbeeld een in de rails weggewerkt trackingsysteem ontwikkeld, dat slijtage aan de wielen signaleert. Ook zijn ze storingen voor door gebruik te maken van conditie monitoring. Uiteraard is de techniek ook buiten de trein nodig voor bijvoorbeeld ons vastgoed en onze verkoopsystemen.

Wil jij werken in een organisatie midden in de samenleving, waarin je een grote bijdrage levert aan onze maatschappij?

Wil jij werken in een bedrijf waar de mogelijkheden onbegrensd zijn en jezelf ook optimaal kan ontwikkelen?

Bij NS houd je je niet alleen bezig met de productie van treinen en spoorwegtechniek, maar ook met ontwerp en design, elektrotechniek, onderhoud, Six Sigma en kwaliteitsmanagement, we blijven ontwikkelen.
Een brede organisatie als NS brengt dan ook volop carrièrekansen met zich mee voor technici. Kortom, van werktuigbouw tot elektrotechniek, en van technisch advies tot bouwkunde! Onderzoek jouw mogelijkheden en bekijk onze vacatures

Jouw werk doet ertoe. NS is er dan ook op gericht om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en mogelijk te maken. Zowel tijdens stages, als tijdens traineeships krijg je de gelegenheid om mee te werken aan grote projecten, ervaring op te doen binnen de verschillende werkvelden en zelf initiatief te nemen en ideeën uit te voeren. Klinkt dat goed? Start dan jouw carrière bij NS.